fbpx

Lloyd Eist House

Lloyd Eist House is the first development by Common Ground Workshop and Common Ground Developments – 1. It involves the refurbishment and new second floor and side extension of a mid-century warehouse building located in Camberwell, London, from an industrial storage building to residential use. The home has been named in honour of the Lloyd Eist Foundation, which was set up in the memory of the former owner’s late son, Mr Lloyd Eist.

The building is designed to maintain the existing warehouse form –  with a secondary side and top level extension clad in grey face brick and natural zinc. The proposed layout will offer two bedrooms and two living spaces over a quirky and minimal three-storey development, also incorporating a ground floor courtyard and top floor external terrace. The space boasts greatly improved energy efficiency criteria and has incorporated an air-source heat pump to facilitate space heating and hot water, which will achieve a highly sustainable energy rating.

Location

Camberwell, South London

Budget

Confidential

Status

Construction